Innergårdens Vänner – Inspirerande workshops & samtal

Vi tror på mat och dryck i ett uppsluppet sammanhang präglat av glädje och nöje. Därför har vi under den stundande vintern bjudit in ett gäng goda vänner från Kristianstad och skapat en serie curerade workshops och samtal på vår restaurang. Innergårdens Vänner är ett nytt initiativ och ett komplement till vår kärnverksamhet. Kom och låt dig inspireras, lär dig något nytt och umgås med oss.

Innergårdens Vänner och dess program är skapat i samarbete med Filippa Forsberg, curator of contemporary art and content

Triss i svensk gin på Innergården med My Gin World – 27 & 28 februari

För februari har vi bjudit in Innergårdens vän Henrik Ekvall för en kväll med triss i svensk gin. Henrik som driver instagramkontot @ My gin world är en passionerad gin-entusiast som gärna delar med sig av sin kunskap och av den goda drycken. Henrik kommer att hålla i en ginkväll där vi provar 3 svenska ginsorter, får inspiration till nya matchningar och god kunskap om drycken.

På 2000-talet har intresset för gin exploderat och blivit otroligt populärt. Stora och små producenter världen över tillverkar gin med personlig touch och det har blivit en av de trendigaste dryckerna på marknaden igen. Inte minst svensk gin är en spännande aktör på marknaden, som har vunnit flera prestigefyllda priser

Gin är den destillerade spritdrycken som de flesta av oss känner till från exempel drinken Gin & Tonic eller Dry Martini. Den är traditionellt smaksatt med enbär, korianderfrön, citrusskal och angelikarot. Namnet gin kommer från nederländska namnet genever, som i sin tur kommer från latinets juniperus som är namnet på släktet där enbusken tillhör (juniperus communis). Genever som är ginens föregångare är fortfarande en populär dryck i Nederländerna, Belgien och delar av norra Frankrike.

I provningen ingår:
• Introduktion till drycken gin med Henrik Ekvall
• Avsmakning av 3 sorters svensk gin
• Vi lär oss hur den bäst matchas med olika tillbehör
• Vi blandar en ny gin drink med spännande smaker
• Charktallrik och hur den bäst avnjuts till gin

Information:

Pris 595 kr/person inkl. moms.
27/2 och 28/2 kl. 18.30
Anmälan sker via sms till 0733-610706
Antalet platser är begränsade till 15 personer/kväll då vi bara håller provningen i mindre grupper. Bindande anmälan sker vid betalning till Innergården. Betalning via swish eller i kassan. För betalning med swish märk din transaktion med namn på deltagare som du betalt för. Du får ett sms som bekräftelse på din betalning och anmälan. OBS! 18 års gräns. Glöm ej att boka specialkost. Tänk på att Innergården håller stängt vecka 7 och 8!

Vid intresse för enskilda grupp bokningar från 12 personer – begär offert.

Alla våra happenings sker på Restaurang Innergården Västra Storgatan 22 Kristianstad. Anmäl är bindande och görs på restaurangen eller via sms 0733509405. Betalning sker på plats på Innergården.